Bursdag: Multitek er 1 år!

Bursdag: Multitek er 1 år!

Rundt disse tider er det ettårsjubileum for Multitek (nøyaktig idag, hvis du leser innlegget dagen jeg publiserer det). Den 25. juli 2016 ble Multitek offisielt lansert, etter et par måneder med klargjøring og innleggsskriving (det høres kanskje mye ut, men egentlig jobbet jeg ikke så veldig hardt).

I anledning bursdagen til bloggen tenkte jeg å ta en titt på hva som har foregått siden den startet. Det siste året har jeg publisert totalt 45 innlegg på bloggen. Av disse har 21 stykker vært korte tips (trolig fordi jeg stadig håper på at de skal være raskere å skrive, sannheten er at de ikke alltid er det), 3 stykker vært tester, og til sammen 8 stykker har enten vært en forklaring av typen «Hva er det?» eller av typen «Hvordan virker det?». Resten av kategoriene har 13 innlegg lagt sammen.

Statistikk

Jeg har også gjennom hele livet til bloggen brukt Google Analytics for å følge med på besøkstallet på bloggen. Derfor er det logisk å også ta en titt her for å se hvordan det har gått.

Totalt, ifølge Google Analytics-målingene, har det vært 1 300 forskjellige brukere som har besøkt Multitek det siste året. Det er registrert 2 797 sidevisninger, og i utgangspunktet skal så godt som alle disse være fra reelle brukere og ikke automatiserte programmer, men en del Analytics-spam i fjor (før jeg startet med tiltak mot dette) har påvirket rapporten. Derfor kan så mye som mellom 500 og 600 sidevisninger muligens være grunnet spam, men likevel blir sidevisningene fra ekte brukere minst 2000, noe jeg ville si er ganske mye for det første året. Det har også vært 1700 totale økter, som vil si at flere av brukerne har besøkt siden mer enn en gang.

En del av dette kan jeg nok takke Datahjelperne.no for, siden de delte et av Multiteks Facebook-innlegg en gang i fjor, noe som førte til at mange klikket seg videre inn på bloggen.

Mesteparten av besøkene på siden har vært fra datamaskiner, rundt to tredjedeler. 27% av besøkene er fra mobiler, mens i underkant av seks prosent er fra nettbrett. Det aller meste av trafikken kommer fra Norge, og etter at jeg iverksatte tiltak mot spam har prosenten for dette gått opp til 78% (i motsetning til målingene som også inkluderer spammen fra i fjor, der prosenten er nede på rundt 50 fordi spammen ofte oppgir USA som land).

Veien videre

Alt i alt har bloggen hatt en ganske rimelig start, og forhåpentligvis vil flere kunne oppdage den etter hvert. Jeg håper også på å gjøre mitt beste når det gjelder å spre bloggen videre, men her er det nok forbedringspotensiale.

Jeg takker for at du har tatt deg tid til å lese dette innlegget, og håper at du har interesse av å lese det jeg skriver på bloggen. Jeg er som alltid åpen for tilbakemeldinger, enten du har tips til mulige forbedringer, eller bare vil si hva du synes er bra. Tilbakemelding i form av kommentarer er kjempeflott, men det funker like bra å kontake meg via sosiale medier, eller eventuelt via epost.

– Patrick Sletvold

Legg igjen en kommentar