Bruk egendefinerte søkemotorer i Vivaldi

Bruk egendefinerte søkemotorer i Vivaldi

Jeg har skrevet om den norske nettleseren Vivaldi før, og jeg kommer også til å skrive om den flere ganger. En av de gangene er i dag. For siden sist jeg skrev om Vivaldi, har jeg begynt å bruke denne nettleseren fast (med Chrome ved siden av), og en av funksjonene som kan være virkelig nyttige, er å kunne legge til egne søkemotorer. Disse gjør at du kan søke på alle nettsider du måtte ønske, rett fra adresselinja. La oss ta en titt!

Les mer

Korte tips nr. 18: Fakta og regnestykker med Google og Google Chrome

Tips nr. 18: Fakta og regnestykker med Google og Chrome

Antakeligvis hender det stadig vekk at det er noe du lurer på, enten det er hva 3175 + 9482 er (det er 12657) eller arealet til Madagaskar (587 041 km²). Disse tingene krever gjerne at du enten drar fram en kalkulator (enten digitalt eller fysisk) eller går inn på den relevante Wikipedia-siden. Men det finnes en enklere løsning, takket være Google.

Les mer

Korte tips nr. 13: Skjul fanelinja i fullskjerm i Chrome og Safari

Tips nr. 13: Skjul fanelinja i fullskjerm med Safari og Chrome på Mac

På Mac vil mange programmer skjule verktøylinjene når de er i fullskjerm, med unntak av nettlesere. De fleste nettlesere vil fortsatt vise fanelinja og eventuelle verktøylinjer, men det er mulig å skjule disse hvis du bare trenger å jobbe med noen få faner. Det er dette jeg skal vise hvordan nå.

Les mer

Hvordan bruke Outlook.com med macOS Mail

Hvordan bruke Outlook.com med macOS Mail

Fram til nå har du ikke hatt store muligheter for å synkronisere Outlook.com-kontoen din med de innebygde appene i macOS. Notater og e-post har vært mulig, men resten langt ifra. Dette har derimot endret seg, siden Microsoft det siste året har endret på infrastrukturen bak Outlook.com, noe som har bedret mulighetene for alle, men særlig fans av den innebygde Mail-appen på Mac.

Les mer

Hvordan virker nettsider? Del 1: Struktur med HTML

Hvordan virker nettsider? Del 1


Nettsider i dag blir stadig mer avanserte, men for få år siden var det ikke uvanlig at nettsidene var ganske så enkle, med mye mindre dynamisk informasjon enn i dag. De sosiale medienes tid hadde ennå ikke kommet for fullt, og det var langt ifra vanlig å ha en egen nettside. Svært mye av dette er forandret idag, men likevel er det meste av teknologien bak den samme. I dagens internettfokuserte verden, kan det faktisk være ganske praktisk å vite hvordan all denne teknologien bak nettsidene fungerer, og kanskje kunne bruke den selv. Det er det som er temaet for dette innlegget.

Les mer