iOS 10: Hvordan installere betaen i 4 trinn

Det første ordentlige innlegget på denne bloggen handlet om iOS 10, og det temaet kommer jeg tilbake til nå. I dette innlegget er nemlig målet å gi en grundig guide til hvordan du kan laste ned den offentlige betaen av iOS 10, for å teste de nye funksjonene og gi tilbakemelding til Apple.

Advarsel

Betaen av iOS 10 er uferdig programvare og inneholder feil. Formålet er å finne og fikse disse. Dette er formålet med en beta-versjon. Du er ikke garantert at enheten virker som den skal, derfor bør du installere betaen på en enhet du ikke er avhengig av. Du installerer på eget ansvar.

Dette trenger du

 1. En kompatibel enhet (som du ikke er avhengig av at funker feilfritt):
  • En iPhone 5 eller nyere
  • En iPad 4.-generasjon eller nyere
  • En iPad Mini 2 eller nyere
  • En iPod Touch 6.-generasjon
 2. En Apple-ID
 3. Internett-tilkobling

1. Gå til beta.apple.com

Her logger du inn
FOTO: Patrick Sletvold.
CC BY-NC-SA 4.0

Det første du må gjøre, er å gå til beta.apple.com. Jeg anbefaler at du gjør dette fra enheten du skal laste ned iOS 10 på fordi du da slipper å logge inn to ganger. Deretter trykker du på den store blå «Sign Up»-knappen. Neste gang du skal inn her, trykker du «Sign In» og blir logget inn.

2. Les og aksepter lisensavtalen for beta-testing

Hvis du ikke har vært beta-tester før, må du også akseptere lisensavtalen, som blant annet sier at du ikke blir ansatt hos Apple (!) ved å bruke betaprogrammet og at du ikke må dele konfidensiell informasjon. Etter dette velger du «Enroll Your Devices» (det kan hende du må bla litt i menyen for å se knappen) og deretter «iOS».

3. Ta backup og installer beta-profilen

Så laster du ned profilen
FOTO: Patrick Sletvold.
CC BY-NC-SA 4.0

Her anbefaler Apple at du tar en backup dersom du på enheten din har data du ikke kan risikere å miste. I så fall følger du instruksene her. Etterpå blar du ned til «Download Profile» og trykker på knappen. Du vil da bli sendt til Innstillinger-appen for å installere profilen. Trykk «Installer», og trykk igjen for å godkjenne at du har lest lisensavtalen.
Ikke så altfor vanskelig?
Ikke så altfor vanskelig?
FOTO: Patrick Sletvold.
CC BY-NC-SA 4.0

4. Oppdater enhetens iOS-versjon

Ferdig oppdatert!
Ferdig oppdatert!
FOTO: Patrick Sletvold.
CC BY-NC-SA 4.0

Nå er tiden inne for å oppdatere på den vanlige måten. Du går til Innstillinger-appen og trykker «Generelt» og «Oppdatering». Resten er rett fram: Bare trykk «Last ned og installer» , og følg den vanlige prosedyren. Når du er ferdig (det kan ta litt tid), vil enheten starte på nytt og ønske deg velkommen med en «Hello»-skjerm. Skyv for å låse opp, og følg instruksene på skjermen. Du har nå installert iOS 10 Beta! Hvis du ønsker å gi tilbakemelding til Apple (en enestående sjanse til å få fikset et problem), kan du gjøre dette via Feedback-appen.

Legg igjen en kommentar