Tilbakeblikk til 2018

Tilbakeblikk til 2018

Året 2018, det andre hele året til bloggen. Jeg fortsetter min begynnende tradisjon med å se tilbake på året som har gått, men i likhet med i fjor sparer jeg den saftige statistikken til slutten av juli, når Multitek har bursdag, og tar heller for meg høydepunktene når det gjelder innlegg.

Høydepunkter på innleggsfronten

I 2018 skrev jeg kun 7 innlegg, mesteparten i løpet av den første halvdelen av året. Hovedgrunnen til det er at det rett og slett var mye annet å konsentrere seg om i høsthalvåret, men trolig (og forhåpentligvis) blir det bedre framover. Av sju innlegg, var fire av dem korte tips. Her er et utvalg høydepunkter:

1. februar 2018 ble korte tips nr. 28 publisert. I dette innlegget viser jeg fram et program kalt Rocket, som gir den en helt ny måte å skrive inn emojier på Mac, i praksis lik den du for eksempel finner i blant annet Discord og Slack, der du skriver inn navnet på emojien mellom to kolontegn. Vanligvis på macOS må du bruke en tidvis ganske upraktisk emoji-meny, så Rocket kan gjøre det hele ganske betraktelig lettere.

8. april 2018 publiserte jeg min test av podkast-appen Overcast. På det tidspunktet hadde jeg hørt på podkaster rimelig regelmessig i over et år, og mesteparten av tiden har jeg brukt denne appen. Overcast har en hel haug med funksjoner, og mange små innstillinger for å justere opplevelsen til å bli akkurat slik du vil ha den. I dette innlegget går jeg også mer i detalj på alle Overcast sine kvaliteter.

31. mai 2018 kom korte tips nr. 29 ut på bloggen. En av de funksjonene på macOS jeg liker best, er den som kalles Quick Look, og det er trolig den jeg ville savnet mest om jeg skulle bruke Windows fast igjen. Med Quick Look kan du rett og slett forhåndsvise nesten hva det skal være av filer, kun ved å trykke på mellomromstasten. Når jeg fant ut at det eksisterte et program som gir deg tilsvarende funksjon på Windows, og som i tilleg var åpen kildekode, så skrev jeg rett og slett et innlegg om det.

Dette var altså noen høydepunkter fra 2018. Har du et innlegg du likte spesielt godt? Skriv en kommentar, jeg vil gjerne høre! Jeg har naturligvis flere gode ideer til videre innlegg, så bare følg med.

Legg igjen en kommentar