Finn det du leter etter med Søk på side

Korte tips nr. 4: Finn det du leter etter med Søk på side

Det hender stadig vekk at du er nødt til å lese gjennom en lang nettside, gjerne på leting etter en spesifikk ting. Hvis du leter i en liste som ikke er sortert alfabetisk, blir det enda vanskeligere. På et slikt tidspunkt har du mest sannsynlig behov for en måte å søke i ordene som finnes på siden du er på, og det har heldigvis de fleste nettleserprodusenter tenkt på. Du bruker nemlig bare den innebygde funksjonen for søk på side, iblant også kalt finn på side.

Søk på side i Google Chrome
Søk på side i Google Chrome
FOTO: Patrick Sletvold.
CC BY-NC-SA 4.0

De fleste nettlesere nå for tiden har funksjonalitet for søk på side bygget inn, men i mange nettlesere er dette en funksjon som er vanskelig å finne, og ikke alltid like lett tilgjengelig i menyene. Likevel er det faktisk enkelt å søke på siden, for på skrivebordsnettlesere er funksjonen tilgjengelig både med Ctrl + F (forkortelse for Finn), og F3, eller Cmd +F på Mac. Da dukker det opp en boks, som regel oppe til høyre, der du kan skrive inn søket og hoppe mellom resultatene.
Søk på side i Firefox og Safari på iOS
Søk på side i Firefox og Safari på iOS.
FOTO: Patrick Sletvold.
CC BY-NC-SA 4.0

Men hva med mobilene og nettbrettene? spør du kanskje. Jeg har ikke glemt dem: Du kan søke på side med mobil-nettleseren også!
På iOS Safari bare søker du i adressefeltet som vanlig, men blar helt ned i forslagene som dukker opp, og velger På denne siden. En annen mulighet, som også funker på Firefox for iOS, er trykke dele-knappen og velge Søk på siden/Finn på siden. På Chrome for iOS og Android finner du valget Finn på siden i Chrome-menyen. Det samme gjelder nok også for Firefox for Android, selv om jeg ikke har fått muligheten til å bekrefte akkurat dette.

Søk på side i Chrome for iOS
Søk på side i Chrome for iOS.
FOTO: Patrick Sletvold.
CC BY-NC-SA 4.0

Legg igjen en kommentar