Urban Revolt Mobi
FOTO: Patrick Sletvold.
CC BY-NC-SA 4.0

Urban Revolt Mobi – Nye hodetelefoner!

De siste årene har jeg for det meste benyttet Apple-øreproppene som fulgte med mobilen min. Da muligheten bød seg for å foreta en liten oppgradering, tenkte jeg at det kanskje var på tide. For et par uker siden fikk jeg derfor tak i noen nye hodetelefoner, av typen Urban Revolt Mobi, og det er disse jeg tenkte å skrive litt om her. 

Design

Urban Revolt Mobi har noe jeg mener er et svært stilig design, til tross for at disse hodetelefonene er temmelig billige. Hovedsakelig består hodetelefonene av fargene svart og oransje, men enkelte detaljer er i sølv. Selv om disse hodetelefonene altså ville gått i kategorien «billigvarer», går ikke det utover utseendet. Det eneste unntaket for dette, er klumpen på ledningen, som virker mindre forseggjort enn resten av produktet (jeg kommer litt tilbake til dette senere).

Urban Revolt Mobi
FOTO: Patrick Sletvold.
CC BY-NC-SA 4.0

Lyd

Urban Revolt Mobi har overraskende god lydkvalitet. Det virker som at bassen er temmelig god, men også resten av lyden blir gjengitt med grei kvalitet. I begynnelsen syntes jeg lyden virket en smule innestengt, men etter å ha brukt hodetelefonene i noen dager, var ikke dette noe jeg tenkte mer på.

Funksjonalitet

Disse hodetelefonene har et par ekstrafunksjoner, av den typen du har nytte av hvis du har koblet dem til en mobil. Du finner både en knapp til å styre musikk, og en mikrofon. Det er disse som sitter på den klumpen på ledningen jeg allerede har nevnt. Hvis man ser bort ifra at klumpen kunne vært mer forseggjort, duger knappen og mikrofonen helt greit til å gjøre jobbene sine. Et minus er imidlertid at det ikke er mulighet for å styre volumet på musikk og telefonsamtaler.

Mikrofonens opptakskvalitet er grei nok, og fungerer i hvert fall til vanlige telefonsamtaler. Et potensielt problem er at mikrofonen er plassert på baksiden, noe som under min testing ofte førte til lavere lydnivå enn med den innebygde mikrofonen i mobilen. Det går selvfølgelig an å holde mikrofonen nærmere hvis du har behov for det, men det er jo litt tungvint å gjøre det hele tiden.

Konklusjon

Tid for en liten oppsummering: Designet er det jeg likte best med disse hodetelefonene, for de ser skikkelig stilige ut. Dette er noe du ikke alltid får på hodetelefoner til en slik pris, og det er derfor et stort pluss. I tillegg til dette får du grei kvalitet på lyden og ekstrafunksjoner som innebygd mikrofon og knapp til å styre musikk, som kan være nyttig å ha i tilknytning til en mobil.

Konklusjon: Jeg tror Urban Revolt Mobi vil passe godt for deg om du er ute etter et greit par hodetelefoner, men ikke ønsker å bruke mange hundre kroner mer enn nødvendig.

Urban Revolt Mobi koster i underkant av 200 kr (per juni 2016). Les mer her: 

Legg igjen en kommentar