4 grunner til å laste ned Windows 10 nå

Topp 4 grunner til å skaffe Windows 10

Windows 10 ble lansert for snart ett år siden, som en gratis oppdatering fram til 29. juli 2016. Det er altså noen få dager igjen, så hvis du ikke har oppdatert ennå, skal jeg prøve å overbevise deg her. Derfor har jeg samlet 4 grunner til at du bør oppdatere.

1. Du sparer penger

Så lenge du oppgraderer før 29. juli, kan du gjøre det helt gratis. Etter 29. juli må du imidlertid betale over tusen kroner. I tillegg har Microsoft sagt at Windows 10 ikke er et produkt men en tjeneste, der du jevnlig får oppdateringer og fikser, og at det derfor er den «siste» versjonen av Windows. Altså må du på et eller annet tidspunkt uansett installere Windows 10, og da er det like godt å få det gratis.

2. Startmenyen er tilbake

Windows 10 ligner mye mer på Windows 7 enn du kanskje tror. Hvis du har holdt deg på Windows 7 de siste årene, vil det nok være godt å høre at startmenyen er tilbake. Hvis du likte den fra Windows 8, bør du også være fornøyd, for du kan faktisk velge fritt om startmenyen skal dekke hele skjermen eller ikke (sistnevnte er standard). Du kan også velge å ha flere kolonner med snarveier («fliser»), og både Windows-apper og skrivebordsprogammer kan brukes om hverandre,

3. Ny nettleser og mer oversiktlighet

Microsoft Edge: oppstart og ny fane
Microsoft Edge: oppstart og ny fane.
FOTO: Patrick Sletvold.
CC BY-NC-SA 4.0

Internet Explorer har pensjonert seg, for i Windows 10 bruker du Microsoft Edge. Mange opplever nettleseren som veldig rask og med støtte for utvidelser på vei, kan den være en god kandidat til å fylle ditt behov. Du har også mulighet til å ta notater på nettsidene og bruke taleassistenten Cortana rett fra nettleseren (men Cortana finnes ikke i Norge ennå). Foruten dette har den også innebygd lesemodus, et stort pluss hvis du leser mye (det heter tross alt nettleser). Siden ikonet til Edge ligner på Internet Explorer sitt velkjente ikon, er det ikke sikkert du engang tenker over at dette er en ny nettleser.

4. Windows 10 blir stadig bedre

Det jeg personlig liker best med Window 10, er at det stadig blir bedre. I starten mente mange at Windows 10 var full av bugs og småfeil, men dette har blitt bedre og bedre, og Windows 10 er nå definitivt klart for alle. Du kan også glede deg til at det om ikke lenge kommer en ny stor oppdatering til Windows 10, kalt Anniversary Update, som skal bedre funksjonaliteten enda mer, blant annet med utvidet funksjonalitet for Windows Hello (egen artikkel om dette kommer senere).

Legg igjen en kommentar