Bursdag: Multitek er 2 år!

Bursdag: Multitek er 2 år!

Nå nærmer det seg enda en gang den tiden på året da Multitek fyller år, og da er det enda en gang på tide å ta en titt på hvordan det er gått. Nå er det allerede (snart) gått to år siden Multitek ble lansert, 25. juli 2016, og kanskje står saker og ting annerledes til enn for et år siden? I likhet med i fjor tenkte jeg nemlig å ta en titt på hva som har foregått siden bloggen startet, i anledning bursdagen. Hvis du ikke har lest fjorårets innlegg, vil det kanskje være interessant å lese det først, for å sammenligne.

Jeg har nå publisert totalt 59 innlegg på bloggen, hvorav 14 er nye i forhold til sist. Altså ble det skrevet en del færre innlegg dette året, men forhåpentligvis betyr dette at kvaliteten er desto høyere. Kanskje får jeg økt produksjonen en smule i løpet av året som kommer også.

Av innleggene i år, har 8 stk vært av typen korte tips. Dette gir en total på 29 i denne kategorien, som gjør den til den desidert største. Videre har jeg skrevet en test (som en total på 4) og et innlegg i kategorien «Hva er det?» (5 totalt). I kategorien «Hvordan virker det?» ble det ikke noen innlegg i år. Resten av innleggene er i andre kategorier, til sammen 17 innlegg.

Statistikk

Som du sikkert har fått med deg hvis du har fulgt bloggen en stund, bruker jeg Google Analytics for å holde øye med blant annet hvor mange som besøker bloggen og hva slags enheter de bruker for å lese bloggen. I likhet med i fjor skal jeg derfor se hvordan det har gått også på denne fronten.

Ifølge dataene som Google Analytics har samlet inn, har det vært totalt 1 728 besøkende (av Google Analytics kalt «brukere») innom Multitek siden juli i fjor, sammenlignet med ca. 1300 for et år siden. Antall sidevisninger ligger på 2 283, og siden jeg har holdt spam-filtrene oppdatert, burde dette være et forholdsvis pålitelig tall. Tilsvarende tall i fjor var 2 797, men da med en del spam. I år er totale økter på 1 867, som er minst 100 mer enn i fjor. Andelen brukere som går inn på flere sider (sidevisninger per økt) har derimot sunket litt som følge av dette. Totalt sett kan man likevel si at det definitivt virker som om størrelsen på Multiteks publikum er sakte men sikkert på vei opp. Helt sikkert kan vi derimot ikke bli, og kanskje vil ting se annerledes ut neste år.

I fjor brukte flesteparten av de besøkende datamaskiner for å besøke bloggen, og denne trenden har fortsatt. I år er det hele 82,3% som bruker datamaskin, mot 66,6% sist gang. Akkurat som i fjor ligger mobil på andreplass og nettbrett på tredje, men tallene har forandret seg en del. 11,8% av besøkene kommer nå fra mobiler, en kraftig nedgang fra 27,7% i fjor. Nettbrett har hatt et minimalt (og muligens ubetydelig) oppsving, opp 0,2% fra i fjorårets 5,8%, altså opp til 6%. Kanskje tyder dette på at folk foretrekker å bruke mobilen framfor nettbrett (eller at ikke så mange har nettbrett), men at de aller fleste helst vil besøke Multitek på en datamaskin hvis de har muligheten? En stor datamaskin-skjerm er vel å foretrekke framfor mobiler, når man da ikke er på reise?

78,9% av trafikken kommer fra norske IP-adresser, noe som stemmer med den verdien jeg fikk i fjor når jeg målte månedene etter anti-spamtiltakene. Før jeg gjorde dette, var ikke denne målingen særlig nøyaktig (på grunn av spam som rapporterte USA som land). Det bør vel være et skritt mot suksess at såpass mye av trafikken er fra et land hvor folk faktisk (forhåpentligvis?) forstår det jeg skriver?

Veien videre

I likhet med i fjor, tror jeg begynnelsen av bloggens liv har vært ganske bra. Jeg skal gjøre mitt for å fortsette å skrive interessante innlegg, og kanskje vil enda flere oppdage noen av mine korte (og mindre korte) tips i framtida. Hvis du har et innlegg du liker spesielt godt, så kom gjerne med tilbakemelding og si hvilket det er, så kanskje jeg kan få til flere lignende innlegg senere Dersom du ønsker å hjelpe, kan du jo starte med å dele ditt favorittinnlegg med venner og familie?

Til sist vil jeg rette en stor takk til deg som leser for at du har tatt deg tid til å lese dette bursdagsinnlegget. Jeg tolker det som at du bryr deg om hva som skjer på bloggen, og det er en super ting. Hvis du har hatt interesse av å lese dette innlegget, eller andre innlegg her på bloggen, må du gjerne vurdere å legge igjen en beskjed. Tilbakemelding i form av kommentarer er kjempeflott, men sosiale medier, eller epost fungerer like bra om du foretrekker det. Jeg er selvfølgelig alltid åpen for nye ideer, så om du har forslag til nye innlegg eller tanker om hva som kan forbedres, send dem inn! All slags tilbakemelding er velkommen.

– Patrick Sletvold

Legg igjen en kommentar