Tilbakeblikk til 2017

Tilbakeblikk til 2017

Året 2017. Om det er mye å skrive om vet jeg ikke, men siden det er det første hele kalenderåret for bloggen, tenkte jeg det kunne være interessant å se tilbake på hva som har foregått. Jeg kommer ikke til å gå grundig inn på statistikk, da dette er noe jeg sparer til senere. Jeg skal likevel ta en titt på antall innlegg og trekke fram noen høydepunkter.

En liten smule statistikk og flere høydepunkter

I 2017 skrev jeg 23 innlegg. Av disse var det 15 korte tips. Begge disse tallene regner med denne månedens tips til 2017, selv om det teknisk sett ble publisert i 2018. Her er et utvalg høydepunkter:

15. januar 2017 publiserte jeg korte tips nr. 14. Dette innlegget handler om søkefunksjonen i macOS kalt Spotlight, og hvordan man bruker den. Når jeg ser tilbake på det nå, så er jeg faktisk ganske fornøyd med dette innlegget, blant annet fordi jeg tror det kan være svært nyttig for mange.

1. juli 2017 publiserte jeg korte tips nr. 21. Nå var tiden kommet til et av mine favorittinnlegg. Jeg viser fram noen nært beslektede programmer som er laget spesielt for å vise deg store filer og mapper på maskinen din, og det er noe jeg selv har brukt gjentatte ganger etter jeg skrev innlegget. Det er særlig nyttig for meg fordi jeg har en tendens til å laste ned mer enn det jeg har bruk for, og som ofte ender opp med å ta opp unyttig plass. Takket være programmet jeg skriver om i dette tipset har jeg for eksempel for øyeblikket nesten 40 GB ledig plass på disken.

5. august 2017 skrev jeg et innlegg om System Integrity Protection. Her går jeg litt i dybden på hva denne sikkerhetsfunksjonen i macOS er, hva den gjør, og hvorfor den er nødvendig. Altså et sann passe teknisk innlegg, som om jeg får si det selv faktisk burde være ganske forståelig for de fleste. I tillegg forklarer jeg hvordan du skrur det av, hvis du absolutt trenger det. Ikke at det er mangel på instrukser på internett til hvordan du gjør dette, men det kan jo være greit å ha en ressurs på norsk også.

11. oktober 2017 ble første del av mitt innlegg om høstens Apple-lansering publisert. Her prøvde jeg ut en litt annen måte å skrive på, i hvert fall i starten av innlegget. Ganske morsomt å skrive, og dekker forhåpentligvis en vinkel av lanseringen som vanligvis ikke dekkes så mye. Til denne dag har jeg ennå ikke laget noen del 2, men jeg er fast bestemt på å få gjort det på et eller annet tidspunkt.

Men nå får det kanskje holde for denne gang. Jeg har massevis av planer og ideer for det kommende året, så følg med. Blant annet har jeg lyst til å skrive noe om komponentene en datamaskin består av, så hvis det høres interessant ut er det bare å glede seg. Har du ideer må du gjerne sende dem inn!

En kommentar om “Tilbakeblikk til 2017”

Legg igjen en kommentar