Tips nr. 24: Finn link til Facebook-innlegg

Korte tips nr. 24: Finn link til Facebook-innlegg

For ikke lenge siden kom jeg over en interessant utfordring: Hvordan finner man en link som leder rett til et innlegg på Facebook? Her er hva jeg fant ut.

Utfordringen

Facebook har en hel haug med knapper rundt omkring i innleggsboksene, så det var bare å begynne å lete etter knappen som ville ta meg til selve innleggssiden. Uheldigvis ville ingen av de mer logiske gjøre dette. Trykker du på overskriften på innlegget (personen eller gruppa altså), kommer du bare til den tilsvarende sida. Så dermed måtte letingen fortsette.

Heller ikke i menyen du får opp ved å trykke på …-knappen (oppe til høyre på datamaskiner, på mobil/nettbrett er det en nedoverpil på samme sted) finnes det noe hint. Her er bare valg som «Skjul innlegg», «Rapporter innlegg», «Lagre innlegg» og så videre. Denne høyst logiske plasseringen er dermed utelukket.

På datamaskiner har man den fordelen at man kan se om noe kan klikkes på ved å se om musepekeren endrer form når man holder den over noe. Altså var det ikke vanskelig å finne ut hva annet det gikk an å klikke på, og den mest framtredende av disse var den lille teksten der det for eksempel står «23 t» eller «21. august». Altså der datoen eller hvor lenge innlegget har ligget ute vises, like ved siden av det lille ikonet som viser hvem som kan se det. Det er denne lille teksten vi er ute etter.

Med mindre du er i mobil-/nettbrettappen, da. Da kan du også trykke på et tomt felt på den hvite bakgrunnen. Men siden du da ikke får noen link, som var hele meninga, ser vi bort fra dette. Hvis du trykker på datoteksten vil du videresendes til noe som egentlig ser ut som en tidslinje med bare ett innlegg. Unntakene er bilder og videoer, som heller vil sende deg til en klassisk visningsboks med dimmet bakgrunn. Både for vanlig tekst og bilde vil du uansett kunne kopiere nettadressa fra adresselinja i nettleseren, men med video kan det hende du må åpne i ny fane først. Veldig praktisk hvis du vil dele en direktelink til et innlegg. Og hvis det er det du vil, skulle du ha alt du trenger for å sette igang nå!

Hva synes du om dette skjulte trikset jeg oppdaget ganske tilfeldig? Har du lurt på det samme? Skriv en kommentar med din tilbakemelding, eller send av gårde en melding på sosiale medier.

Trenger du mer å lese, kan jeg anbefale mitt tidligere tips om hvordan man rydder opp i store filer på datamaskina ved hjelp av et enkelt program. Ønsker du å følge med på oppdateringer, kan du også abonnere på det månedlige nyhetsbrevet.

Legg igjen en kommentar